Siirry sisältöön
Kaivinkoneen savutus väheni ja käyntiäänet vaimenivat

Kaivinkoneen savutus väheni ja käyntiäänet vaimenivat

Kultapaja Pihlajakuru

Tapahtumia Lemmenjoen kultamailla

Kokemukseni X-1R metallinhoitoaineen käytöstä.

Olin Pitkään odottanut, milloinka 70 -luvun Deuz -moottori "sanoo yhteistyösopimuksemme irti". Itse olin avannut ko. moottorin ja pakannut vanhoilla osilla, Moottori toimi, mutta savutti ja naputti sekä käyntiääni oli karkea.

Laitoin moottorin öljyyn X-1R metallinhoitoaineen. Kaivinkone oli päivittäin käytössä. Itse olin poissa työmaalta noin kaksi viikkoa. Kun tulin takaisin kaivuutehtäviin, huomasin että ko. kaivinkoneen voimakkaan savutuksen lähes loppuneen ja käyntiäänikin oli selvästi vaimentunut. Ihmettelin ja tiedustelin konetta käyttäneiltä työmiehiltä, mitä olette moottorille tehneet. Työmiehet eivät olleet tehneet koneelle mitään remonttia eikä muitakaan normaalista koneen käytöstä poikkeavia toimenpiteitä. X-1R lisäaineen vaikutus oli käsittämätön, koska en löydä muutakaan perustelua Deuz -moottorin toiminnan muuttumiselle.

Toinen "ihme"

Lisäaineistimme Mitsubishin dieselmoottorin X-1R:llä. Mitsubishin dieselmoottori pyörittää sähkögeneraattoriamme.

Tapahtui myöhemmin seuraavaa: Sähköt loppuivat kerrasta! Kaivajat näkivät vieressään höyryävän generaattorin. Akku oli mennyt oikosulkuun ja sähköinen tuuletin oli sammunut. Tapahtui moottorin "kiinni leikkautuminen".

Mieliala oli synkkä, koska työnteko loppui sähköpulaan. Remonttimiehemme meni jonkin ajan kuluttua "pyöräyttämään" moottoria. "Ei voi olla totta, tämä moottorihan pyörähti", kuului kommentti. Tehtiin akun vaihto ja veden lisäys ym. Moottori käynnistyi. Öljyn kulutus ei lisääntynyt eikä muitakaan muutoksia ole huomattu. Moottori on käynyt nyt kuukauden normaalisti tätä kirjoittaessa.

Kultapaja Pihlajakuru

Mauri Mäkinen

Edellinen artikkeli Moottorin osien kuluminen vähentyi
Seuraava artikkeli Laakerien vierintävastus pieneni - ja paljon muita hyötyjä

Vertaa tuotteita

{"one"=>"Valitse 2 tai 3 vertailtavaa tuotetta", "other"=>"{{ count }} 3 valittua kohdetta"}

Valitse ensimmäinen vertailtava kohde

Valitse toinen vertailtava kohde

Valitse kolmas vertailtava kohde

Vertaa