Siirry sisältöön
Moottorin osien kuluminen vähentyi

Moottorin osien kuluminen vähentyi

Salakari Racing

X-1R LISÄAINEEN VAIKUTUKSET NITROMOOTTORISSA

Lausunto, kuljettaja Jaakko Salakari:

Kilpurissa on 2600 cc ilmajäähdytteinen kaksisylinterinen työntötankomoottori, josta puristetaan huikeat 650 hevosvoimaa. Polttoaineena käytettävän nitrometaanin huuhteluominaisuuksien vuoksi korostuu erityisesti moottorin voitelun tärkeys.

Suuren sylinterin halkaisijan (115 mm) takia joudutaan käyttämään normaalia suurempaa porausvälystä, tästä normaalisti aiheutuvaa männänhelmojen kiinnileikkautumista ei ole esiintynyt käytettyämme X-1R lisäainetta moottoriöljyssä. X-1R:n käyttö on lisäksi lähes kaksinkertaistanut erittäin koville pintapaineille altistuvien kampiakselin ja kiertokankien laakereiden eliniän.

Moottorin rakenteen vuoksi sylinterikansissa ja venttiilikoneistossa ei ole kiertovoitelua. Käyttämällä X-1R vaseliinia työntötankojen päiden voitelussa on niiden kiinnileikkautuminen voitu välttää kokonaan. Keinuvipuakseleiden ja venttiilien varsien mekaaninen kuluminen on myös ollut lähes olematonta X-1R vaseliinin käytön ansiosta. Moottorissa on ollut samat venttiilit ja ohjurit neljä vuotta!

Kaksiportaisessa planeettavaihteistossa, jossa käytetään normaalia ATF automaattivaihteistoöljyä, on kiilakappalekytkimen kuluminen ollut suuri ongelma. Lisättyämme vaihteistoöljyyn X-1R lisäainetta ongelmaa ei ole enää esiintynyt.

Kahdeksan vuoden käyttökokemuksemme perusteella voimme suositella X-1R tuotteita kaikkiin voitelua tarvitseviin kohteisiin!

HELSINKI, Finland

Harry Räikkönen

Päämekaanikko

Jaakko Salakari

Päämekaanikko, kuljettaja

Edellinen artikkeli Kiihdytyspyörän kytkimen kestävyys eri tasolle
Seuraava artikkeli Kaivinkoneen savutus väheni ja käyntiäänet vaimenivat

Vertaa tuotteita

{"one"=>"Valitse 2 tai 3 vertailtavaa tuotetta", "other"=>"{{ count }} 3 valittua kohdetta"}

Valitse ensimmäinen vertailtava kohde

Valitse toinen vertailtava kohde

Valitse kolmas vertailtava kohde

Vertaa