Ensiluokkaiset voiteluaineet jokaiseen tarpeeseen

Huippuunsa kehitetty X-1R-tuotesarja sisältää monipuolisen valikoiman voiteluaineita, jotka soveltuvat erinomaisesti teollisuuden, energialaitosten, merenkulun, raskaskaluston, kevyemmän kaluston, autoilijoiden, moottoriurheilijoiden, huviveneilijöiden ja kotitalouksien voitelutarkoituksiin. Tutustu tuotteisiimme ja siirry ostoksille verkkokauppaamme!

Mitä on X-1R ?

 X-1R on synteettinen, nestemäinen hoitokäsittelyaine, joka vähentää huomattavasti metallipintojen keskinäisestä kosketuksesta ja liikkeestä aiheutuvaa kitkaa. Tämän vuoksi se soveltuu monipuolisesti mitä erilaisimpiin voitelutarkoituksiin.

X-1R on USA:ssa Nasan avarauusteknologian tarpeisiin kehitetty korkeatasoinen voitelujärjestelmä, se ei ole öljyn lisäaine. X-1R:ää voi siis käyttää voiteluaineena ilman, että sitä sekoitetaan muihin voiteluaineisiin. Käytännössä kuitenkin on järkevää käyttää X-1R:ää yhdessä tavallisen voiteluaineen kanssa käyttöohjeen mukaan. X-1R ei sisällä moottoreille, laatikoille, perille, ohjaustehostimille ym. mitään haittaa aiheuttavia ainesosia.

Tavalliset voiteluaineet toimivat useimmiten hydrodynaamisen periaatteen mukaan. X-1R toimii toisin. Se lisää metallipinnan tiheyttä tehden metallipinnan kovemmaksi ja tasaisemmaksi. Toisin vaikuttavat esim. PTFE- pohjaiset (eli Teflon-pohjaiset) aineet, jotka öljyyn lisättynä vain päällystävät metallipinnan hiukkasmassalla.

X-1R:ää käyttävät mm.

  • Kilpa-autojen valmistajat
  • Kilpamoottoripyöräteollisuus  
  • Maailmanlaajuinen formulasarja
  • Raskas metalliteollisuus
  • Moottorikoneistamot
  • Kuljetusalan yritykset
  • Hydrauliikkayritykset
  • Käytettyjen autojen korjaamot
  • Suunnittelutoimistot

 X-1R:ää on käytetty menestyksellisesti myös "tehdasuusissa", mutta viallisissa autonperissä sekä tasauspyörästöissä. X-1R parantaa ohjaustehostimen toimintaa saaden ohjaustehostimen toimimaan tasaisesti ja täsmällisesti. Ohjaustehostimet muuttuvat toiminnaltaan X-1R:n vaikutuksesta myös äänettömämmiksi, ilmastointipumput tärinättömämmiksi, vaihdelaatikot ja autojen perät noin 80 % äänettömämmiksi.

 X-1R:n vaikutuksen ansiosta myös vaihdelaatikot toimivat tasaisemmin ja vaihteet kytkeytyvät päälle helpommin. Markkinoilla ei ole olemassa toista ainetta, joka voisi suojata laitteistoja ja antaa samat edut kuin X-1R.

Miten X-1R toimii?

X-1R muuttaa rautasekoitteisten metallien molekyylipainoa metallien pinnalla. Voiteluaine tekee metallipinnasta tiheämmän ja näin metallipinta tulee kovemmaksi ja tasaisemmaksi. X-1R sisältää ainesosia, jotka aiheuttavat molekyylien uudelleenasettumisen metallipinnalla. Tämän ansiosta X-1R toimii toisin kuin useimmat muut voiteluaineet, joiden toiminta normaalisti perustuu hydrodynamiikkaan.

Kun metallipinta on käsitelty X-1R- voiteluaineella, sen kovuus lisääntyy merkittävästi. Laakeripinnalla, jonka kovuus voi olla Rc-35 (Rockwellin C-kovuuskäyrällä), tapahtuu X-1R:n vaikutuksesta koveneminen aina Rc-35 - Rc-72 asti. Kovettunut pinta on kuitenkin ohut vallitsevan liikkeen, kuumuuden ja paineen ansiosta. Mitä enemmän metallipinnoilla on kuumuutta ja painetta, sitä paremmin X-1R kiinnittyy! Lue lisää X-1R-tuotteista.

Ota yhteyttä ja kysy lisää tuotteistamme!

Tutustu tuotteisiimme: